Carrusel La Ribera

Actualitat

El 18,75% dels majors de 15 anys de La Ribera són fumadors habituals

31/05/2024 - El 18,75% dels majors de 15 anys de La Ribera són fumadors habituals

El 18,75% de la població major de 15 anys a La Ribera són fumadors habituals; un 20,64% hòmens i un 16,57% dones. Així es desprén de l'última Enquesta de Salut de la Comunitat Valenciana, realitzada per la Conselleria de Sanitat.

El Departament de Salut de la Ribera constituïx el seu nou Consell de Salut

17/05/2024 - El Departament de Salut de la Ribera constituïx el seu nou Consell de Salut

El departament de salut de La Ribera ha constituït hui el seu nou Consell de Salut en una reunió celebrada este matí en el Centre de Salut Alzira I.

Més d'un centenar d'experts en prevenció de riscos laborals sanitaris debaten a l'Hospital de La Rib

17/05/2024 - Més d'un centenar d'experts en prevenció de riscos laborals sanitaris debaten a l'Hospital de La Ribera sobre les últimes tendències del sector

L'Hospital Universitari de la Ribera ha acollit hui la ‘VII Jornada de Prevenció de Riscos Laborals en l'àmbit sanitari’ que ha reunit a més d'un centenar de professionals i experts del sector de tota la Comunitat Valenciana.

El nou consultori auxiliar de Riola entra en funcionament demà

15/05/2024 - El nou consultori auxiliar de Riola entra en funcionament demà

El nou consultori auxiliar de Riola, dependent del departament de salut de La Ribera, entra demà en funcionament després de dur-se a terme les tasques de trasllat des de l'antic centre.

BLOG DE SALUD

La solució a la Incontinència Urinària en la menopausa no és una compresa

La solució a la Incontinència Urinària en la menopausa no és una compresa

Rafa Vila

Matrona CSI Alzira

Has notat alguns canvis inesperats mentres travesses la menopausa? No estàs sola. La menopausa porta amb si una sèrie de transformacions, i una de les més comunes però més difícils de discutir obertament és la incontinència urinària. Sí, és eixe problema incòmode del qual potser no t'agrada parlar, però ací estem per a obrir eixa conversa i mostrar-te que hi ha maneres de manejar-lo i recuperar el control del teu benestar.


Què és la incontinència urinària en la menopausa?

La incontinència urinària és la pèrdua involuntària d'orina, i pot manifestar-se de diferents formes. Durant la menopausa, la disminució dels nivells d'estrogen pot debilitar els músculs del sòl pelvià, que són responsables de controlar la bufeta i el flux d'orina. Això pot portar a fuites involuntàries d'orina en riure, esternudar, tossir o fer exercici, conegut com a incontinència d'esforç. Un altre tipus comú és la incontinència d'urgència, on s'experimenta una necessitat sobtada i fort d'orinar, sovint seguida d'una pèrdua de control.


Trencant el Silenci


Malgrat la seua prevalença, la incontinència urinària en la menopausa continua sent un tema tabú per a moltes dones. L'estigma i la vergonya associats amb els problemes de control de la bufeta poden portar a l'evitació d'activitats socials i afectar la qualitat de vida de manera significativa. No obstant això, és fonamental entendre que la incontinència urinària no és una cosa de la qual avergonyir-se, sinó una condició mèdica comuna que pot tractar-se.


Consultant les Fuites


El primer pas per a abordar la incontinència urinària en la menopausa és consultar a un professional de la salut. Sovint, les dones patixen en silenci, sense adonar-se que existixen opcions de tractament efectives disponibles. Un metge pot realitzar una avaluació completa per a determinar el tipus i la causa de la incontinència, així com desenvolupar un pla de tractament personalitzat.


Opcions de Tractament


Les opcions de tractament per a la incontinència urinària en la menopausa poden variar segons la gravetat i el tipus de símptomes. Algunes intervencions comunes inclouen:


Exercicis del sòl pelvià: Els exercicis de *Kegel poden enfortir els músculs del sòl pelvià i millorar el control de la bufeta.

Teràpia hormonal: En alguns casos, la teràpia de reemplaçament hormonal pot ajudar a millorar els símptomes en restaurar els nivells d'estrogen en el cos.
Dispositius i productes absorbents: El *pesario és un anell de silicona mèdica que s'introduïx en la vagina per a subjectar a l'úter quan s'ix de la seua ubicació habitual (prolapse). Si es produïx un prolapse uterí, els lligaments que sostenen a la uretra (orifici per on ix l'orina) eixiran de la seua posició natural i això pot produir incontinència urinària d'esforç (tossir, esternudar, *reir). Utilitzar-ho pot proporcionar suport a la bufeta i reduir les fuites d'orina, mentres que els productes absorbents oferixen comoditat i seguretat durant el dia a dia, però no són la solució al problema.

Medicaments: Alguns medicaments poden ajudar a controlar els símptomes de la incontinència d'urgència en relaxar la bufeta i reduir els espasmes.
Intervencions quirúrgiques: En casos més greus, es poden considerar procediments quirúrgics per a corregir problemes anatòmics subjacents que contribuïxen a la incontinència.

Suport i Apoderament


A més de buscar tractament mèdic, és important trobar suport emocional i educació sobre la incontinència urinària.


Hi ha grups de suport i recursos en línia disponibles on les dones poden compartir les seues experiències i aprendre estratègies per a manejar els seus símptomes de manera efectiva.


En parlar obertament sobre la incontinència urinària en la menopausa, podem trencar l'estigma i empoderar a les dones perquè busquen ajuda i recuperen el control sobre la seua salut i benestar.


En resum, la incontinència urinària en la menopausa és un problema comú però tractable que no ha de passar-se per alt. En consultar a un professional de la salut i explorar opcions de tractament, les dones poden trobar alleujament i millorar la seua qualitat de vida. És hora d'alliberar la conversa i abordar este tema important amb obertura i comprensió.

Galeria d'imatges

Te Interesa

Descàrrega nostra APP

App StoreGoogle PlayHuaweii app