Cirurgia Plàstica i Reparadora

Cirurgia Plàstica

 

El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'Hospital de la Ribera és un referent quirúrgic a la Comunitat Valenciana. Des de la seva creació, l'any 1999, ofereix tot un ventall de procediments quirúrgics –incloent-hi la microcirurgia–.

Aquest Servei destaca, especialment, per la  cirurgia mamària , en concret per la reconstrucció de mama postmastectomia.

 

Veure altres especialitats

 

Informació General

Telèfon: +34 962 542 800

Prefectura de servei: Dr. José Mallent Añón

 

Tractaments

A excepció del tractament al gran cremat.

A totes aquelles regions en què sigui necessària la reconstrucció mitjançant plàsties o empelts.

Externes de la regió crani-cèrvic-facial, així com d'altres regions que exigeixin plàsties o empelts –a excepció de malformacions congènites que requereixin cures intensives pediàtriques-.

Tractament quirúrgic d'aquelles regions on es requereixi reconstrucció de teixits tous.

El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'Hospital Universitari de la Ribera és considerat actualment com un servei referent a la Comunitat Valenciana en aquest tipus de reconstrucció. Integrant la  Unitat de Mama  juntament amb altres especialitats, aquest Servei ofereix la possibilitat de reconstruir la mama extirpada, sempre que sigui aconsellable des del punt de vista mèdic, a totes les pacients que ho desitgin, després de la mastectomia – reconstrucció diferida – oa el mateix acte quirúrgic de l'extirpació  -reconstrucció immediata-  i  mitjançant les tècniques més avançades .

L'elecció del mètode més apropiat a l'hora de fer una reconstrucció mamària dependrà de cada cas: de les característiques pròpies de la malaltia i de la pacient. Pacient i cirurgià decideixen conjuntament el camí a seguir tenint en compte les limitacions, els avantatges i els riscos de cada procediment.

Pel que fa al mètode emprat, el Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l'Hospital d'Alzira pot fer la reconstrucció:

  • Amb pròtesis i/o  expansors .
  • Amb teixit de l'esquena ( Latissimus Dorsi ).
  • Amb teixit de l'abdomen ( DIEP, TRAM ): és la tècnica més nova de reconstrucció i només és oferta en hospitals amb serveis de cirurgia plàstica entrenats en microcirurgia. Empra únicament la pell i el greix de l'abdomen, sense destruir cap múscul i sense utilitzar cap material estrany per al cos -implants mamaris-. L'objectiu del cirurgià plàstic és crear un nou pit tan semblant com sigui possible a una mama natural. Aquest procediment no interfereix ni en el tractament ni en el posterior control del càncer de mama. N'és una prova que cada dia són més els oncòlegs que ho recomanen.

També és possible reconstruir  una part de les mames  si la pacient ha estat sotmesa a una mastectomia conservadora o quadrantectomia, així com la  simetrització de les mateixes  en cas que hi hagi diferències en forma i/o volum.