Categories

entrades del blog

La importància de ser ressò amigable al teu hospital

La importància de ser ressò amigable al teu hospital

Temps de lectura: 4 minuts

Teresa Arnau

Responsable de Medi Ambient del Departament de Salut de la Ribera

La visita a un hospital pot ser una experiència desafiant i estressant, però és fonamental recordar que les teves accions també poden influir al medi ambient. En aquest nou post de Viure Amb salut, explorarem la importància de ser conscient del medi ambient mentre ets a l'hospital i com petits canvis poden fer una gran diferència. Continua llegint i trobaràs consells addicionals per ser un pacient ressò amigable , més ecològic i responsable.

Taula de continguts

Redueix, Reutilitza, Recicla

Seguint la regla de les tres R, pots marcar la diferència fins i tot en un entorn hospitalari. Per exemple, pots portar la teva pròpia bossa reutilitzable per guardar les teves pertinences a l'hospital i evitar l'ús de bosses de plàstic d'un sol ús.

Opta per opcions més sostenibles

Quan el personal de l'hospital us ofereix opcions, escolliu les més amigables amb el medi ambient. Demana una tassa de paper en lloc d'una de plàstic o porta la teva ampolla d'aigua recarregable. Aquests petits gestos redueixen la quantitat de plàstic d'un sol ús que es rebutja a l'hospital. A més, si tens la possibilitat, tria medicaments genèrics en lloc dels que vénen en envasos excessivament grans, reduint així el malbaratament d'envasos.

Estalvia energia

El funcionament continu d¿un hospital consumeix molta energia. Si teniu control sobre la il·luminació o l'aire condicionat a la vostra habitació, assegureu-vos d'apagar els llums quan no els necessiteu i ajustar la temperatura de manera responsable. Pots aprofitar la llum natural sempre que sigui possible i utilitzar dispositius electrònics amb eficiència energètica, com ara tauletes i portàtils.

Utilitza el transport públic o comparteix viatges

Reduir la quantitat de vehicles a làrea de lhospital disminuirà la contaminació de laire. Si és possible, utilitza el transport públic o comparteix un viatge amb algú. A més, molts hospitals ofereixen serveis de transport que són més ecològics, com ara autobusos o vehicles elèctrics, per al trasllat de pacients i visitants. Pregunta al teu ajuntament si aquest servei està disponible al teu hospital.

Fomenta la comunicació electrònica

Avui dia, la majoria de la comunicació es pot fer electrònicament. Demana que t'enviïn informes mèdics i resultats de proves per correu electrònic en lloc de paper. Això no només és més ecològic, sinó que també facilita l'accés a la vostra informació de manera més ràpida i convenient. A més, si has d'omplir formularis o fer tràmits administratius, opta per la versió en línia sempre que sigui possible.

Sigues un pacient educat

Sovint els pacients no estan informats sobre com poden contribuir a la sostenibilitat a l'hospital. Pregunteu al vostre equip mèdic i d'infermeria sobre les pràctiques ecològiques de l'hospital i com us podeu donar suport. Comparteix les teves preocupacions i els teus suggeriments sobre la reducció de residus i la conservació de recursos amb el personal de l'hospital. El teu interès pot fomentar un compromís més gran amb la sostenibilitat.

Recolza hospitals ecològics

Investiga si el teu hospital està certificat com a ecològic o si n'ha calculat l'empremta de carboni i si implementa pràctiques sostenibles. En donar suport a aquests hospitals, fomentes una cultura de sostenibilitat en l'atenció mèdica i contribueixes a la reducció de la petjada ecològica del sector de la salut. Pots recolzar-ho en xarxes socials per exemple.

Practica la conservació de l'aigua

A la teva habitació d'hospital, pots reduir el consum d'aigua tancant l'aixeta mentre et raspalles les dents o rentas les mans. A més, podeu preguntar si l'hospital té sistemes de reciclatge d'aigua o mesures de conservació de l'aigua implementades.

Participa en programes de reciclatge i compostatge

Separa adequadament els teus residus i fes servir els contenidors designats.

Dona o comparteix els teus subministraments mèdics

Si et sobren subministraments mèdics no utilitzats després del teu tractament o estada a l'hospital, considera donar-los a organitzacions benèfiques locals o comparteix-los amb altres pacients que els puguin necessitar. Això redueix el malbaratament i ajuda els qui tenen dificultats per accedir a subministraments mèdics.

Recordeu que cada petit esforç compta. En adoptar un enfocament més ecològic a l'hospital, no només cuideu la vostra salut, sinó també el benestar del nostre planeta. La propera vegada que et trobis en un hospital, considera aquestes senzilles accions per ser un pacient més amigable amb el medi ambient. Si vols saber més sobre el medi ambient i la salut aquí tens diversos posts sobre aquesta temàtica.