Categories

entrades del blog

10 Consells per gaudir d´un estiu ecològic

10 Consells per gaudir d´un estiu ecològic

Saps com gaudir d'un estiu ecològic ? L'arribada de l'estiu és sinònim de vacances i relaxació. Però això no pot ésser una excusa per abandonar hàbits de respecte amb el medi ambient.

Si estàs llegint aquest post és perquè probablement siguis una persona compromesa amb el medi ambient. A nosaltres com a centre sanitari també ens preocupa la preservació del medi ambient i el seu impacte sobre la salut.

Per això, us donarem alguns consells perquè el vostre estiu sigui el més ecològic i sostenible possible sense deixar de gaudir d'aquest període.

 1. Desplaça't de manera sostenible.
  • L´ús del transport públic és molt recomanable. Un bon hàbit és evitar el cotxe en la mesura que sigui possible. Autobusos urbans, bicicletes, a peu… hi ha moltes opcions disponibles. A més d'aportar el teu granet de sorra al medi ambient, t'estalviaràs benzina, i més amb el que ha pujat darrerament, i temps d'espera als embussos.
 2. Evitar fer viatges curts amb avió.
  • Aquest mitjà de transport és un dels que més CO2 emet . Si ho veiem amb un exemple pràctic, un vol de Madrid a Barcelona llança 115 kg de diòxid de carboni per passatger. Per contra, en fer aquest mateix trajecte amb tren, la xifra d'emissions de CO 2  per passatger amb prou feines supera els 17 kg. El cotxe se situa a cavall entre el tren i l'avió amb unes emissions de 65,6 kg per viatger
 3. Els espais naturals no són escombriaires.
  • En aquests mesos, els plans de gaudir d'un pícnic a la platja o d'una acampada a la muntanya són habituals. També deixar residus o burilles en ells. És una bona pràctica portar amb tu unes bosses per guardar les deixalles . Si ets un habitual de les platges et poden venir molt bé aquestes recomanacions.
 4. Vidre abans que plàstic.
  • L'impacte del plàstic al medi ambient és molt gran. A l'any, entre sis i vuit tones de plàstic acaben als oceans. D'aquests, el 80% vénen de l'entorn terrestre. Amb senzills gestos, podem disminuir el nostre consum: ampolles o recipients de vidre, plats i coberts biodegradables o metàl·lics als menjars fora de casa… Si decideixes utilitzar plàstic, recorda dipositar-lo sempre al contenidor corresponent.
 5. No abuseu de l'aire condicionat.
  • Limitar-ne l'ús és molt important. Com ho podem fer? La millor solució passa per deixar les persianes baixades durant el dia perquè entri menys calor. Amb aquest gest, trobarem la casa més fresca en arribar-hi. I també seguir les recomanacions per a un ús adequat del mateix. A l'estiu entre 23ºC-26ºC.
 6. Estalviar en el consum daigua.
  • No malbaratar-lo o contaminar-lo és vital, especialment en mesos de sequera com els d'estiu. Hi ha múltiples maneres de preservar-la: dutxes curtes i no banys; tanca l'aixeta mentre t'ensabonis o et rentis les dents; posar a funcionar la rentadora o el rentaplats amb una càrrega màxima; cisternes amb doble polsador; regar de nit (a causa de la menor temperatura, la terra conserva millor laigua).
 7. En la teva absència, desendolla tots els electrodomèstics.
  • Quan te'n vagis de vacances, desconnecta els aparells que no necessitin corrent durant el teu viatge. Des dels ordinadors a ràdios o dispositius de música passant per les televisions. Aquestes últimes són, després dels frigorífics, els que més consumeixen a casa. Recordeu apagar-los, i no deixar-los en stand by.
 8. Demana per menjar productes de temporada .
  • Tingueu en compte quins productes estan de temporada per fer una elecció més sostenible a l'hora d'escollir menú o comprar fruites, verdures, i peix.
 9. Ajuda a prevenir incendis forestals.
  • Amb l´arribada de les altes temperatures, queda inaugurada la temporada d´incendis forestals. Per això, és imprescindible seguir recomanacions tals com evitar llançar materials encesos o inflamables, evitar cremar escombraries o llançar burilles a terra. A més, serà imprescindible no encendre cap mena de foc al camp: ni per cremar rostolls ni pastures, ni per a barbacoes. Tampoc a àrees recreatives.
 10. Heu provat l'ecoturisme?
  • Un tipus de turisme amb què es compagina el gaudi de la natura i el respecte a l'equilibri del medi ambient. El component ecològic hauria de ser present, en la mesura que sigui possible, a l'hora de seleccionar la teva destinació de vacances.

Esperem que aquests consells us hagin estat útils i gaudiu d'un estiu ecològic i de les vostres vacances.